THE GARY & ANN CROCKER SCIENCE CENTER

“The Crocker Science Center will provide critically needed, new interdisciplinary teaching laboratories with state-of-the-art equipment for undergraduate science classes. With the opening of the Crocker Science Center, we will finally be able to provide modern laboratory space for the Cell Center and its exciting work.”

—David W. Pershing, University of Utah President

About this project:
The 126,000 square foot Gary and Ann Crocker Science Center brings new educational opportunities, new interdisciplinary research collaborations, and a new kind of science community to the University of Utah.

The renovation and expansion of the George Thomas Building, the former home of both the University of Utah’s Library and the Utah Museum of Natural History, creates a truly remarkable space for students, researchers, and the scientific community of the U and the world.

The new Crocker Science Center brings cutting-edge technology and leading research together, creating a portal to the sciences; the building will increase the accessibility to laboratories, social spaces, and study areas.

In a building which has been dedicated to knowledge of the present as well as the distant past, it is fitting that the newest role for the George Thomas Building will be a springboard for the future of research, scientific development, and education.

The interior of the GTB in the 1950’s


The Team:
Architect: EDA Architects
General Contractor: Okland Construction
Owner: The University of Utah


Manufacturers Used:
Linoleum: Forbo
Carpet Tiles: Milliken, Interface, Shaw
Rubber Base : Johnsonite
Roller Shades: MechoShade

 


CHG Healthcare Headquarters

“We’re excited to build a new home for our growing company and to provide the type of amenities that our people deserve,”  – CHG CEO Scott Beck.

About this project:
Utah based CHG Healthcare Services is the nation’s largest privately-owned healthcare staffing company. DesignTeam was honored to provide flooring and window coverings for this new 283,000 square foot facility.
The project was comprised of two five-story buildings, connected by a glass “people hub” that included lounge areas, gathering and meeting spaces,”fun rooms”, a heath clinic and an on-site fitness facility.

 

The Team:
Architect: MHTN Architects
General Contractor: Okland Construction
Developer: The Gardner Company

Manufacturers:
Carpet and Carpet Tile: Tandus Centiva
Roller Shades: MechoShade
Rubber Flooring: Zandur
Linoleum: Forbo
Resilient Base: Roppe